Word lid Bestel gratis

Gastheer/vrouw Hilversum

Vacature gastheer/vrouw themabijeenkomsten voor mensen met een longziekte in Hilversum

Voor de meeste mensen is ademen heel gewoon. Maar voor 1,2 miljoen Nederlanders is het niet vanzelfsprekend. Zij hebben een longziekte en kunnen daardoor niet het leven leiden dat zij willen. Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. En tot het zover is? Doen we er alles aan dat mensen met een longziekte zich gezien, gesteund, krachtig en gelukkig voelen. Als vrijwilliger kun jij hier ook aan bijdrage aan leveren.

Vrijwilligers van het Longfonds organiseren door het hele land Longpunten. Deze gratis bijeenkomsten worden altijd georganiseerd rondom een bepaald onderwerp dat interessant is voor mensen met een longziekte. Denk aan omgaan met energie, nieuwe ontwikkelingen en het gebruik van medicijnen. Een zorgverlener geeft informatie en kan vragen uit het publiek beantwoorden. Daarnaast is er ruimte om informeel met elkaar te praten onder het genot van een kop koffie.

Vind jij het leuk om een praatje te maken met de bezoekers? En wil jij ons helpen met het klaarzetten van de zaal of het schenken van de koffie en thee? Dan kun je als Gastheer of Gastvrouw deel uit maken van een gezellige groep vrijwilligers. Per jaar worden er zes bijeenkomsten georganiseerd [op maandagmiddag van 14.30-16.30 uur]. Verder zijn er ieder jaar 3 vergaderingen waarin er ook ruimte is voor jouw inbreng!

Wat kun je verwachten? Als vrijwilliger bij het Longfonds heb je een eigen contactpersoon in jouw buurt. Deze ondersteunt je bij je werkzaamheden en coacht je waar nodig. Verder kun je ervaring op doen als gastheer of gastvrouw en nieuwe sociale contacten opbouwen, terwijl je je inzet voor mensen met een longziekte.

Ben je geïnteresseerd? Je kunt vrijblijvend aansluiten bij een Longpuntvergadering. Neem hiervoor contact op met relatiemanager Utrecht ’t Gooi Yvonne Rooijakkers via yvonnerooijakkers@longfonds.nl .

Past deze vrijwilligersfunctie niet bij jou, maar wil je wel wat anders doen? Neem ook dan gerust contact op, of kijk eens op www.longfonds.nl/help-mee/help-met-tijd/vrijwilliger-worden.

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.