Word lid Bestel gratis

Coördinator Hilversum

Vacature coördinator themabijeenkomsten voor mensen met een longziekte in Hilversum

Voor de meeste mensen is ademen heel gewoon. Maar voor 1,2 miljoen Nederlanders is het niet vanzelfsprekend. Zij hebben een longziekte en kunnen daardoor niet het leven leiden dat zij willen. Het Longfonds gaat voor een wereld zonder longziekten. En tot het zover is? Doen we er alles aan dat mensen met een longziekte zich gezien, gesteund, krachtig en gelukkig voelen.

Jij kunt hier een bijdrage aan leveren als vrijwilliger. Kun jij makkelijk contacten leggen in het lokale zorgnetwerk, een warme band opbouwen met de bezoekers en je medevrijwilligers motiveren? Dan is de rol van Longpunt Coördinator jou op het lijf geschreven!

Vrijwilligers van het Longfonds organiseren door het hele land Longpunten. Deze gratis bijeenkomsten worden altijd georganiseerd rondom een bepaald onderwerp dat interessant is voor mensen met een longziekte. Denk aan omgaan met energie, nieuwe ontwikkelingen en het gebruik van medicijnen. Een zorgverlener geeft informatie en kan vragen uit het publiek beantwoorden. Daarnaast is er ruimte om informeel met elkaar te praten onder het genot van een kop koffie.

Namens het Longfonds zorg jij dat er zes keer per jaar een Longpunt plaatsvindt in Hilversum. Je doet dit niet alleen maar met een enthousiaste groep van drie vrijwilligers, waarin jij de rol van coördinator krijgt. Als coördinator ben je aanwezig bij de longpunten en de overleggen van de vrijwilligersgroep. Jouw rol is het motiveren en ondersteunen van de groep. Iedereen doet de taken die bij hem of haar passen en jij het houdt het overzicht.

Wat kun je verwachten? Als vrijwilliger bij het Longfonds heb je een eigen contactpersoon in jouw buurt. Deze ondersteunt je bij je werkzaamheden en coacht je waar nodig. Je krijgt de kans om jezelf verder te ontwikkelen, terwijl je je inzet voor mensen met een longziekte.

Ben je geïnteresseerd? Je kunt vrijblijvend aansluiten bij een Longpuntvergadering. Neem hiervoor contact op met relatiemanager Utrecht ’t Gooi, Yvonne Rooijakkers yvonnerooijakkers@longfonds.nl .

Past deze vrijwilligersfunctie niet bij jou, maar wil je wel wat anders doen? Neem ook dan gerust contact op, of kijk eens op www.longfonds.nl/help-mee/help-met-tijd/vrijwilliger-worden.

 

Heeft u vragen? Wij helpen u graag.
E-mail
Stel uw vraag aan het regiopunt via e-mail.
Ontmoet elkaar
Kom in contact met anderen met een longziekte.
Longforum
Deel uw ervaringen of stel uw vraag aan een longarts.