Word lid Bestel gratis

Zelfzorg Ondersteund met Ambassadeurs

Regie nemen over je eigen gezondheid en een inspirator zijn voor anderen. 11 Longfonds Ervarings Deskundigen zijn ambassadeur geworden.

 

 

Het Longfonds neemt deel in het landelijke actieprogramma Zelfzorg Ondersteund!. Dit is een samenwerkingsverband van patiëntenverenigingen, zorgaanbieders en zorgverzekeraars. Samen maken die zich sterk voor de invoering en opschaling van ondersteunde zelfzorg/zelfmanagement in Nederland om mensen zo te helpen om meer regie te nemen op het gebied van hun eigen gezondheid. Dart doen zij onder andere met "Kom Verder Ambassadeurs".

Kom Verder ambassadeurs zijn mensen met een chronische aandoening die zelf de regie hebben genomen en hun gezondheid actief verbeterd hebben. Voorlopers die anderen kunnen inspireren. Omdat het ongelofelijk belangrijk is als mensen met een chronische aandoening goede voorbeelden zien en deze onderling delen. Ook voor zorgverleners is dit vaak de belangrijkste stimulans om hun werkwijze aan te passen en zo mensen met een chronische ziekte nog beter te ondersteunen.

13 Longfonds ervaringsdeskundigen zijn inmiddels Kom Verder Ambassadeur geworden en zullen zich in hun eigen regio actief gaan inzetten om patiënten te stimuleren om actief aan de slag te gaan met hun ziekte en zelf de regie te nemen.

Tijdens het symposium hebben de ambassadeurs actief deelgenomen aan de workshops met zorgverleners en zorgverzekeraars waarbij de andere partijen aangaven dat het heel veel toegevoegde waarde had dat er dit maal zoveel patiënten bij de workshops aan tafel zaten, het zorgde voor een andere dynamiek.

Kent u nog mensen met een longziekte die een inspirator kunnen zijn op dit gebied, laat het ons dan weten! Voor meer informatie zie http://zelfzorgondersteund.nl/