Word lid Bestel gratis

Raad Soest houdt avond over houtrook

De gemeenteraad van Soest organiseert op donderdag 28 maart 2019 een Avond Samenleving over houtrook.

Sfeer voor de één, overlast voor de ander?

Ongeveer 20% van de huishoudens in Nederland heeft een kachel of open haard en dat aantal neemt verder toe. Eigenaren roemen vooral de gezelligheid van een houtgestookte warmtebron in huis, maar omwonenden hebben nogal eens last van de houtrook. Wegen de voordelen van de één op tegen de nadelen van de ander?
Op donderdag 28 maart 2019 organiseert de gemeenteraad een Avond Samenleving om de verschillende kanten van de zaak te belichten. Alle belangrijke informatie over houtrook passeert de revue, zoals: Hoe groot zijn de gezondheidseffecten van houtrook voor mensen met én zonder luchtwegproblemen (zoals astma)? Is de overlast te verminderen met de juiste installatie? Zijn houtkachels inderdaad een duurzaam alternatief voor een gasgestookte cv-ketel? En wat kan de gemeente doen om de overlast en negatieve gezondheidseffecten te beperken?
Twee sprekers informeren inwoners en raadsleden op deze avond over de verschillende aspecten van houtstook: de heren Huub Piepers van het Longfonds en Gert Kooij van de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche. Er is ruime gelegenheid voor een gesprek tussen inwoners, raadsleden en beide sprekers.
U bent van harte welkom in het gemeentehuis van Soest, Raadhuisplein 1.
De bijeenkomst begint om 20.00 uur.