Word lid Bestel gratis

Nieuwe serie: De ervaringsdeskundigen (2)

Anderen overtuigen met de juiste argumenten. In deze nieuwe artikelenserie "De ervaringsdeskundigen" vertellen wij wat longpatiënten zelf hebben bereikt.

Niemand kent de problemen van longziekten zo goed als longpatiënten zelf. Zij komen vanuit eigen ervaring tot nieuwe inzichten en aanbevelingen voor gemeenten, patiëntenorganisaties, zorgverzekeraars, WMO-raden, beleidsmakers en zorgverleners. Loopt u daar warm voor en kunt u ook goed aan anderen uitleggen op welke manier men rekening kan houden met de belangen van longpatiënten? Bel of mail ons dan: 033-4341277 of vrijwilligers@longfonds.nl

Deel 2: Joke Groters, "Kom verder ambassadeur"

Joke, op jonge leeftijd een stoere horeca-vrouw, kreeg astma op haar 32e . Ze stond bekend als de “Beer van de Meer” en deed actief aan zwemmen en fitness. Inmiddels is Joke ongeveer 70 ziekenhuis opnames verder, revalideerde zij haar halve leven, zag ze meer dokters dan een mens lief kan zijn en is ze defacto jaren niet thuis geweest. "Er waren tijden dat ik meer pyama’s dan jurken droeg. Tot de maat vol was en ik bij mezelf dacht: En nú ik!"

Arja van Sonderen vroeg Joke waarom zij uitgerekend ambassadeur is geworden en daarmee een voorbeeld voor anderen. Lees hier het hele artikel (opent in pdf in een apart venster).