Word lid Bestel gratis

Nieuw: vragenlijst als voorbereiding op gesprek met uw arts

Tijdens een bezoek aan uw arts komt er veel op u af. Hoe weet u of u de juiste vragen stelt? En of u geen vragen vergeet?

 

Het is belangrijk u goed voor te bereiden op het gesprek met uw arts. De nieuwe vragenlijst op http://www.longfonds.nl/vragenlijst-arts is daarbij een belangrijk hulpmiddel. U kunt een persoonlijke vragenlijst samenstellen en daarmee de regie nemen in de zorg voor uw eigen longen. Er worden vragen getoond over verschillende thema's, zoals behandeling, medicijnen, bewegen en de longfunctietest. U kunt de vragen van uw keuze aanvinken, aldus toevoegen aan uw persoonlijke lijst en deze thuis printen en meenemen naar het consult.

De vragen betreffen twee soorten situaties:

  • Eén situatie voor als uw arts onlangs een longziekte bij u heeft vastgesteld. De vragen gaan dan bijvoorbeeld over uw diagnose, de behandeling die u gaat krijgen en wat u zelf kunt doen om goed met uw longziekte om te gaan.

  • Eén situatie voor als u al langere tijd bekend bent met uw longziekte. De afspraak met uw arts is bijvoorbeeld een controleafspraak. De vragen gaan dan bijvoorbeeld over uw klachten, uw behandeling en het omgaan met uw longziekte in het dagelijks leven. 

Succes ermee!