Word lid Bestel gratis

Nieuw: Meldpunt Longzorg

Waar loopt u tegenaan in de zorg voor uw longen? Het Longfonds hoort het graag van u. Help ons mee de zorg voor uw longen te verbeteren!

Meldpunt Longzorg             

Waar loopt u tegenaan in de zorg voor uw longen? Heeft u positieve of juist negatieve ervaringen met bijvoorbeeld de zorgverzekering, vergoedingen, de behandeling of medicijnen? Het Longfonds hoort het graag van u zodat wij problemen waar longpatiënten tegen aan lopen, snel kunnen aanpakken. U vindt ons meldpunt op: www.longfonds.nl/meldpunt-longzorg. U kunt daar 24 uur per dag uw melding kwijt via een eenvoudig formulier. Privacy gewaarborgd en we gebruiken uw melding alleen om de zorg voor longpatiënten te verbeteren. Help ons mee de zorg voor uw longen te verbeteren! Hartelijk dank!

Het Longfonds signaleert dat zorgverzekeraars en apothekers steeds vaker bepalen welke medicijnen een longpatiënt mee krijgt of hoe de zorg er uit ziet, en niet de arts in overleg met de patiënt. Kosten zijn leidend, niet de kwaliteit van de zorg. Dat is zorgwekkend, vinden we. De gezondheid van mensen met een longziekte staat dan niet voorop. Wij willen in kaart brengen wat er precies mis gaat bij het verzekeren van uw zorg; van medicijnen tot hulpmiddelen, van eigen risico tot vergoedingen. Zo kunnen we de problemen aankaarten bij zorgverzekeraars, apothekers en in de politiek. Natuurlijk horen we ook graag waar het wel goed gaat, dus ook deze voorbeelden kunt u delen via dit meldpunt. U ontvangt geen persoonlijke reactie op uw melding. Wij bundelen de reacties. Bij persoonlijke vragen kunt u beter contact opnemen met onze Advieslijn.